Tuesday 4 July 2017

Πέρκα στο αλουμινόχαρτο με κρούστα παρμεζάνας


Τρυφερό φιλέτο ψαριού, που μπαίνει στον φούρνο με μπόλικο δεντρολίβανο, κλείνεται μέσα σε αλουμινόχαρτο, ψήνεται για μισή ωρίτσα και μοσχοβολάει όλο το σπίτι.
Μετά καλύπτεται με μια νόστιμη κρούστα με μαγιονέζα, παρμεζάνα και διάφορα αρωματικά, και συνεχίζει το ψήσιμο για 5-6 λεπτά ακόμα.
Έτοιμο να το απολαύσουμε μέσα σε λίγη ώρα.
Φαγάκι εύκολο και απίστευτα νόστιμο!
Πάμε να το μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
Φιλέτα πέρκας (όσα θέλετε)
Για κάθε φιλέτο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλαράκια δεντρολίβανο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
1 κουταλιά μαγιονέζα
μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι βασιλικό ξερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές παρμεζάνα
Στην πράξη:
Αν τα φιλέτα πέρκας είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε στην μέση ΚΑΘΕΤΑ. Αλλιώς τα αφήνουμε ως έχουν.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε φιλέτο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Το ακουμπάμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που να χωράει να το κλείσει μέσα.
Το περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πακετάκι στο ταψί του φούρνου μας.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όσα φιλέτα έχουμε, τοποθετώντας τα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την μαγιονέζα, την σκόνη σκόρδου, τον βασιλικό, τον χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα.
Επαναλαμβάνω, ότι οι ποσότητες που δίνω στα υλικά είναι για κάθε ένα φιλέτο, για περισσότερα φιλέτα αυξήστε ανάλογα τα υλικά.
Όταν βγάλουμε το ψάρι από τον φούρνο, προσεκτικά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αλείφουμε κάθε φιλέτο με το μείγμα της μαγιονέζας και το βάζουμε στον φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά, ώστε να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
Έτοιμο το ψαράκι μας να το απολαύσουμε με μια ωραία σαλάτα ή με ανάμεικτα λαχανικά ή με χορταράκια ή ακόμα και με βραστές ή τηγανιτές πατατούλες.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...