Thursday 6 July 2017

Πίτσα ρολό


Ένας όμορφος τρόπος να σερβίρουμε την αγαπημένη μας πίτσα σε ροδέλες.
Θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε σαν ένα είδος καλτσόνε, δηλαδή σκεπαστής πίτσας.
Όπως και να την ονομάσουμε, το βέβαιο είναι ότι μικροί-μεγάλοι θα την απολαύσουμε, μιας και η πίτσα είναι αγαπημένη λιχουδιά σε κάθε μορφή της!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αγαπημένη μας ζύμη για πίτσα ή και έτοιμη ζύμη ακόμη.
Όσο για την γέμιση, δεν θα δώσω ποσότητες υλικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα, στους συνδυασμούς που προτιμάτε!
Αυτό όμως που θα πω, είναι ότι τα υλικά πρέπει να είναι μπόλικα, τόσο για να δώσουν ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα, όσο και για να δώσουν «ύψος» στο ρολό και να το κάνουν πιο χορταστικό!
Πάμε να δούμε τι κάνουμε!

Θα χρειαστούμε:
ζύμη πίτσας, έτοιμη ή σπιτική
κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
Για την γέμιση
τριμμένα κίτρινα τυριά
αλλαντικά
μανιτάρια
πιπεριές πράσινες και κόκκινες
ελιές
(όποια και όσα από τα παραπάνω προτιμάτε ή και άλλα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα)
Τι κάνουμε:
Ανοίγουμε την ζύμη της πίτσας σε ορθογώνιο φύλλο.
Την αλείφουμε με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας και την πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα αλλαντικά που προτιμάμε.
Ζαμπόν, πεπερόνι, λουκανικάκια, μπέικον που το έχουμε σοτάρει για λίγο ώστε να φύγει το πολύ λίπος, γαλοπούλα, είναι κάποια από τα αλλαντικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Πάνω από τα αλλαντικά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, ντομάτες κλπ.
Πάνω από όλα (και τελευταία) βάζουμε τα τυριά.
Εγώ έβαλα τσένταρ αυτήν την φορά, όμως πολύ ωραία ταιριάζει και η τριμμένη ή φρέσκια μοτσαρέλα.
Διαλέγουμε τυριά που λιώνουν όμορφα και είναι κατάλληλα για πίτσα.
Αφού τοποθετήσουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανασηκώνουμε τα δύο μακριά πλαϊνά της ζύμης, και καλύπτουμε καλά την γέμιση, ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
Στρίβουμε το ρολό ώστε να του δώσουμε κυκλικό σχήμα και προσεκτικά το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, ως να ροδίσει καλά η ζύμη.
Αφού βγάλουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...