Friday 16 September 2016

Παγάκια από σταφύλι


Τώρα που τα σταφυλάκια είναι μπόλικα και γλυκά, πάμε να φτιάξουμε παγάκια από σταφύλι.
Να τα κάνουμε τι???? θα μου πείτε και με το δίκιο σας.
Κι εγώ θα σας απαντήσω:
Να τα βάλουμε στο παγωμένο τσάι μας, αντί για ζάχαρη.
Να τα προσθέσουμε στον χυμό μας, και να απολαύσουμε ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά!
Να τα προσθέσουμε σε μια δροσερή, σπιτική λεμονάδα.
Να ρίξουμε 2-3 μεγάλα παγάκια σε ένα ποτήρι κρύο νερό και να ετοιμάσουμε στο άψε σβήσε ένα δροσερό, σπιτικό αναψυκτικό.
Πάμε να δούμε τι κάνουμε!

Θα χρειαστούμε:
400 γρ. ρόγες σταφύλι χωρίς κουκούτσια
1 κουταλιά λεμόνι
2 κουταλιές ζάχαρη
μερικά φύλλα λουΐζας ή δυόσμου
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις ρόγες του σταφυλιού και τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι.
Σουρώνουμε πολύ καλά τον πολτό που θα προκύψει.
Αν χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι, θα παιδευτούμε λίγο.
Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα τούλι ή μια γάζα, οπότε κλείνοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στο τούλι ή την γάζα και σφίγγοντάς τα με το χέρι μας, πέφτει ο καθαρός χυμός σε ένα μπολ που θα έχουμε φροντίσει να υπάρχει κάτω από το τούλι ή την γάζα.
Βάζουμε τον καθαρό χυμό και τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρολίτσα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά.
Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα λουίζας, τα παγάκια θα έχουν ένα υπέροχο λεμονάτο άρωμα. Εγώ να σας πω την αλήθεια, τα προτιμώ έτσι.
Αν πάλι χρησιμοποιήσουμε φύλλα δυόσμου, τα παγάκια θα έχουν την φρεσκάδα του δυόσμου.
Αφήνουμε τον χυμό να κρυώσει και μετά τον αδειάζουμε σε θήκες για παγάκια.
Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν καλά τα παγάκια και να είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...