Monday 19 September 2016

Σάντουιτς με ζύμη κρουασάν


Σάντουιτς!
Δεν ξέρω τι σημαίνει για σας αυτή η λέξη, υποθέτω ότι σημαίνει για τους περισσοτέρους ανθρώπους.
Ένα πρόχειρο φαγητό που αποτελείται από 2 φέτες ψωμί ή κάποιο φραντζολάκι, μια φέτα τυρί, κάποιο αλλαντικό, λίγο βούτυρο και that’s all!
Για μένα πάλι τα σάντουιτς ποτέ δεν αντιπροσώπευαν κάτι πρόχειρο, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία για να τα ετοιμάσω.
Και θα σας πω γιατί.
Όχι γιατί είμαι καμιά προκομμένη, το ξέρετε ότι δεν είμαι, συνήθως τα απλά, εύκολα και νόστιμα φαγάκια είναι η …. σπεσιαλιτέ μου!
Αλλά τα σάντουιτς που ετοίμαζα ήταν αυτά που θα έπαιρναν οι γιοι μου στο σχολείο, άρα θα έπρεπε να είναι σπιτικά, σίγουρα πιο υγιεινά από το να αγοράσουν κάτι έτοιμο και επίσης θα έπρεπε να είναι χορταστικά ώστε να τους κρατήσουν ως τις 4 η ώρα που θα επέστρεφαν στο σπίτι.
Ήταν επίσης το κολατσιό που θα παίρναμε εγώ και ο άντρας μου στο γραφείο, ήταν μια νόστιμη λύση για πικ νικ και πολλές φορές ήταν ωραία ιδέα για πάρτυ.
Ίσως κάποια στιγμή φτιάξουμε ειδική κατηγορία για τα σάντουιτς, έχω φτιάξει τόσα πολλά και διαφορετικά κατά καιρούς, που ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα.

Πάμε να σας πω τώρα για το σημερινό σάντουιτς!
Ανήκει στην κατηγορία των εύκολων και πολύ πολύ νόστιμων!
Μεταφέρεται εύκολα, δεν λερώνει, και τρώγεται ευχάριστα ακόμα και την επόμενη μέρα.
Αντί για οποιοδήποτε ψωμάκι, έχει ζύμη κρουασάν.
Χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη κρουασάν, είπαμε …. δεν είμαι καμιά προκομμένη, αν θέλετε όμως να ετοιμάσετε την δική σας, κανένα πρόβλημα.
Η κάθε συσκευασία ζύμης μου δίνει 3 μεγάλα σάντουιτς που συνήθως τα κόβω στην μέση, γιατί είναι αρκετά μεγάλα, άρα έχω 6 σάντουιτς.
Συνήθως όμως χρησιμοποιώ 2 συσκευασίες, γιατί ένα ολόκληρο θέλει για λογαριασμό του ο κάθε ένας από τους άντρες μου, τι να τους κάνει το μισό??
Τι περιέχει το σάντουιτς??
Μια στρώση από τυρί κρέμα ανακατεμένο με μαγιονέζα και ψιλοκομμένο άνηθο, 2 φέτες μοτσαρέλα και τα αγαπημένα μας αλλαντικά.
Ψήνεται, λιώνει η μοτσαρέλα και το αποτέλεσμα ……. σούπερ!!!!!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε (για 6 μεγάλα σάντουιτς):
2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη για μεγάλα κρουασάν
150 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια)
12 φέτες τυρί μοτσαρέλα
6 φέτες γαλοπούλα ή τα αλλαντικά που προτιμάτε
Επιπλέον
1 αυγό για επάλειψη
σουσάμι για πασπάλισμα
Στην πράξη:
Η κάθε συσκευασία περιέχει 6 τριγωνάκια, ενωμένα μεταξύ τους.
Τα χωρίζουμε στα 3, δηλαδή θα έχουμε 3 τετράγωνα.

Ενώνουμε λίγο το σημείο που χωρίζονται, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, και με έναν μικρό πλάστη τα πλαταίνουμε λίγο, χωρίς να πειράξουμε το ύψος.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα και τον άνηθο, ως να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μέρη και αλείφουμε τα 6 τετράγωνα κρουασάν με το μείγμα αυτό.

Τοποθετούμε μια φέτα μοτσαρέλα στο ένα άκρο, αφήνοντας κάποιο περιθώριο από τις άκρες της ζύμης.
Πάνω από το τυρί τοποθετούμε τα αλλαντικά που προτιμάμε (εγώ έβαλα 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα και 2 φέτες σαλάμι αέρος) και καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα μοτσαρέλα.

Σκεπάζουμε τα τυριά και τα αλλαντικά με την υπόλοιπη ζύμη, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τα άκρα.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10-15 λεπτά ή ως να ροδίσει η ζύμη.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...