Friday 2 September 2016

Sorbet πεπόνι


Ελάτε να σας δροσίσουμε με ένα δροσερό και αρωματικό sorbet.
Ιδανικό για να το απολαύσουμε κάποιο ζεστό απογευματάκι ή βραδάκι.
Ιδανικό και για ένα δροσερό τρατάρισμα στους φίλους μας, αντί για παγωτό.
Το έφτιαξα πολλές φορές φέτος το καλοκαίρι και κανείς δεν πίστευε πόσο εύκολα ετοιμάζεται ένα τόσο αρωματικό επιδόρπιο.
Πάμε να δούμε τι κάνουμε!!!

Θα χρειαστούμε:
550 γρ. σάρκα από πεπόνι
150 ml νερό
140 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Τι κάνουμε:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για λίγο, να κρυώσει.
Κατόπιν βάζουμε στο μπλέντερ το σιρόπι, τον χυμό λεμονιού και το πεπόνι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Τα χτυπάμε καλά για 2 λεπτά, να γίνουν αλοιφή.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ή δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Θα χρειαστεί να το κτυπήσουμε άλλες 2 φορές, κάθε δυο ώρες.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε μερικά λεπτά εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο.
Έτοιμο να το απολαύσουμε!!
Καλή επιτυχία!!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...