Monday 13 February 2017

Καρδιές μαρέγκες marshmallow


Ένα ιδιαίτερο γλυκάκι-κέρασμα ετοίμασα και σας προτείνω για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχα δείξει πως φτιάχνουμε κρέμα επικάλυψης marshmallow.
Βασιζόμενη σε αυτήν την συνταγή, έφτιαξα ωραίες μαρέγκες και μάλιστα σε σχήμα καρδιάς αλλά και μικρά αφράτα και πεντανόστιμα μαρεγκάκια.
Θέλοντας να εμπλουτίσω την γεύση τους, προσέθεσα κομμάτια από διάφορα αποξηραμένα μούρα όπως είναι τα cranberries, golden berries, blueberries.
Είναι εύκολα γλυκάκια στην παρασκευή τους, ειδικά όσοι έχουν φτιάξει και στο παρελθόν μαρέγκες δεν θα δυσκολευθούν.
Η μαρέγκα καρδιά είναι ωραιότατη σαν εμφάνιση. Είναι δε κατάλληλη ως ένα ιδιαίτερο κέρασμα για να γλυκάνουμε τον καλό μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ας δούμε πως θα φτιάξουμε την συνταγή μας!

Τα υλικά μας:
170 γρ. ασπράδια αυγών
320 γρ. άχνη ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι κρεμόριο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3 μασουράκια άρωμα βανίλιας
150 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα μούρα 
Προαιρετικά
μικρές ζαχαρωτές καρδούλες ή λουλουδάκια
Στην πράξη:
Φτιάχνουμε την κρέμα marshmallow σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνουμε εδώ.
Όταν η θερμοκρασία της κρέμας φθάσει στους 65 βαθμούς Κελσίου, την βγάζουμε από το μπαιν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα είδη μούρων και τα προσθέτουμε στην κρέμα μαρσμάλοου. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ή κουτάλι να κατανεμηθούν σε όλον τον όγκο της κρέμας.
Την βάζουμε σε σακούλα κορνέ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη με άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από ένα εκατοστό.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο ταψί. Προτιμάμε ανοιχτόχρωμα ταψιά. Εγώ χρησιμοποίησα το ρηχό αλουμινένιο ταψί του φούρνου μου.
Σχηματίζουμε με το κορνέ μας καρδιές στο μέγεθος που θέλουμε. Οι καρδούλες που έφτιαξα εγώ είχαν ύψος 7 εκ. περίπου.
Ή μαρεγκάκια σαν μικρά βουναλάκια. Πρέπει να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις μαρέγκες με ζαχαρωτές καρδούλες, λουλουδάκια κλπ.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Η διάρκεια του ψησίματος θα είναι μια ώρα και τριάντα λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
Σβήνουμε τον φούρνο μας και αφήνουμε μέσα τις μέχρι να κρυώσουν, αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα στην πόρτα του για να φύγει ο ατμός.
Αφού κρυώσουν οι μαρέγκες τις κλείνουμε σε αεροστεγές κουτί για να μην υγρανθούν.
Αντί για τα διάφορα αποξηραμένα μούρα, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες ξανθές σταφίδες. Ή ακόμα να μην προσθέσουμε τα μούρα ή τις σταφίδες αν δεν μας αρέσουν.
Προσέχουμε τα ψιλοκομμένα μούρα ή σταφίδες να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους όταν τα ρίξουμε στην κρέμα. Καθώς και η μύτη του κορνέ να μην είναι μικρή. Αλλιώς θα μαζευτούν στο στόμιο του κορνέ και θα το φράξουν.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...